У неділю, 2 вересня, в Рахові пройшов ХVІIІ гастрономічний фестиваль-ярмарок «Гуцульська бриндзя» – найбільше гастрономічне свято краю, яке цього року вже втілило кілька рекордів та новацій. Розпочалося свято вже традиційно,з урочистої ходи в супроводі трембітарів, троїстих музик, кінної групи та вівчарів від центру міста до головної сцени свята в амфітеатрі «Буркут». В ході взяли участь голова обласної державної адміністрації Генадій Москаль, голова Рахівської районної ради Василь Дан, голова Рахівської районної державної адміністрації Павло Басараба, мешканці та гості району.
Цього року до Рахова на фестиваль приїхали тисячі туристів. Десятки видів сирів представляли близько півсотні виробників овечої бринзи, які привезли до Рахова майже 12 тонн власної продукції. Також на фестивалі вперше провели конкурс на найкращу гуцульську овечу бриндзю за участі французьких, італійських та вітчизняних експертів. Перемогу в конкурсі здобули виробники із Чорної Тиси, Лазещини та Рахова.
На Буркуті кожен населений пункт представляв своє дворове господарство, в якому вітали гостей. За популяризацію вівчарства, збереження традицій, культури та духовних надбань Рахівщини представники кожного населеного пункту отримали подяки та нагороди.
Крім смачної бринзи та інших смаколиків на гостей чекав і святковий концерт. Зірковими учасниками концертної програми свята стали народні артисти України Віктор Павлик і Степан Гіга, заслужений артист України Павло Доскоч,гурт Будьмо.
«Гуцульська бриндзя – 2018» стала справжнім феєрверком традицій, емоцій та закарпатського колориту. Ті, хто побував на святі з нетерпінням очікують наступного.