Рахівською районною радою VII скликання ініційовано близько вісімдесяти депутатських звернень та запитів із розвитку територій та підтримки жителів району

У звітній інформації про діяльність Рахівської районної ради VII скликання йдеться про депутатські звернення та запити як дієвий інструмент вирішення актуальних питань життєзабезпечення району. Так, за період VII каденції на сесіях районної ради під головуванням голови Рахівської районної ради Василя Дана було ініційовано та схвалено близько 80 депутатських запитів та звернень, що стосувалися необхідності вирішення проблемних питань соціально-економічного розвитку району, зокрема з розбудови автодоріг, а також щодо розвитку освіти, культури, охорони здоров’я, роботи дошкільних закладів тощо.
Зокрема, у залі засідань підтримано 29 депутатських запитів, які скеровано для реагування за належністю до місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, а також до керівників правоохоронних структур.
Також за період VII скликання заявлено 47 депутатських звернень до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Закарпатської обласної державної адміністрації, Закарпатської обласної ради. У значній частині депутатських звернень йшлося про вирішення нагальних питань, які турбували мешканців району, а це – щодо збереження Рахівського району як окремої адміністративно-територіальної одиниці, недопущення ліквідації та перенесення служб району, покращення транспортного сполучення тощо.
Пріоритетними у роботі районної ради були і є питання соціального захисту населення, звернення та запити жителів району, вони перебувають на особливому контролі депутатського корпусу ради.
За період каденції VII скликання було проведено 43 пленарні засідання (в тому числі 17 позачергових), на яких було прийнято 626 рішень, жодне з яких не було скасовано в судовому порядку.

Вам також має сподобатись...